Privacyverklaring

Deze privacyverklaring is opgesteld, om inzichtelijk te maken op welke privacy de bezoekers van www.rachelviersma.nl kunnen rekenen. Ik – Rachel Lisette Viersma – Assen – erken hiermee dat jouw privacy belangrijk is en ik wil daarom transparant zijn in de stappen die ik heb ondernomen om jouw persoonlijke gegevens te beschermen. In deze privacyverklaring leg ik uit welke informatie ik ontvang, hoe ik het bescherm en met welke doeleinden deze informatie wordt ingezet. Deze site is onderdeel van mijn onderneming Rachel Viersma Fotografie (met KvK-nummer 64537064) en de persoonlijke gegevens van klanten / opdrachtgevers en bezoekers van deze website worden zorgvuldig door mij behandeld en beschermd. Deze privacy- en cookieverklaring is van toepassing op alle producten (zoals RachelViersma.nl), diensten en activiteiten vanuit de onderneming Rachel Viersma Fotografie.

Ik, Rachel Lisette Viersma – Assen namens onderneming Rachel Viersma Fotografie, ben verantwoordelijk voor de gegevensverwerking. Via info@rachelviersma.nl kan er contact met mij worden opgenomen indien er vragen zijn omtrent deze privacyverklaring. Deze privacyverklaring kan altijd worden gewijzigd, daarom is het raadzaam deze verklaring regelmatig te raadplegen indien nodig. Deze privacyverklaring is voor het laatst gewijzigd op 27 november 2019.

Verwerking van persoonsgegevens
De persoonsgegevens die door deze website www.rachelviersma.nl kunnen worden verzameld, worden zelf aan mij (Rachel Lisette Viersma – Assen) door de bezoeker verstrekt. Denk aan het communiceren van een vraagstelling via het contactformulier. Ook kan de bezoeker een vraag stellen door te mailen naar info@rachelviersma.nl. De gegevens die door deze activiteiten worden verkregen, zijn de naam, e-mailadres en het IP-adres van de bezoeker. De website verzamelt de naam, het e-mailadres en het IP-adres van de bezoeker met het doel om interactie te creëren, waardoor anderen vooruitgeholpen kunnen worden met inspirerende en informatieve content die aansluit op de wensen van de gebruiker. In de praktijk blijkt dat deze gegevens zelden tot niet worden gebruikt. Daarom worden deze persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk bewaart. Google bewaart deze persoonsgegevens maximaal 26 maanden, via social media (Facebook en Instagram) is deze periode maximaal 2 jaar.

Doel van verwerken persoonsgegevens
De persoonsgegevens die worden verzameld, hebben als doel om de website te optimaliseren en deze te bevorderen in gebruiksgemak. Ook kunnen er door Rachel Viersma Fotografie persoonsgegevens worden verzameld die noodzakelijk zijn voor de totstandkoming en uitvoering van de overeenkomst, bijvoorbeeld om de door jouw gekozen producten, diensten of informatie te leveren. Wanneer je een betaalde dienst of product hebt afgenomen, worden persoonsgegevens verzameld om te offreren en te factureren. De persoonsgegevens die door www.rachelviersma.nl worden verzameld, worden voornamelijk ingezet om de website en bijbehorende technologieën te analyseren, te onderhouden, te beveiligen en te optimaliseren. Deze gegevens worden verzameld door Google. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Ik, als eigenaar van RachelViersma.nl heb hier geen invloed op en geef Google geen toestemming om via RachelViersma.nl verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

Gevoelige gegevens
www.rachelviersma.nl heeft absoluut niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar, tenzij zij toestemming hebben van ouders of hun voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 jaar is. Ik raad ouders aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van de kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je ervan overtuigd bent dat ik zonder toestemming persoonlijke gegevens heb verzameld over een minderjarige, neem dan contact met mij op door te mailen naar info@rachelviersma.nl zodat ik deze informatie zo snel mogelijk kan verwijderen.

Webhosting
Ik heb als webhosting gekozen voor MijnDomein. Persoonsgegevens die je ten behoeve van mijn website aan ons beschikbaar stelt, worden met deze partij gedeeld. MijnDomein heeft toegang tot jouw gegevens om mijn website (technische) ondersteuning te bieden, zij zullen jouw gegevens nooit gebruiken voor een ander doel. MijnDomein is op basis van de overeenkomst die ik met hen heb gesloten verplicht om passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Deze beveiligingsmaatregelen bestaan uit de toepassing van SSL-encryptie en een sterk wachtwoordbeleid. Er worden bovendien regelmatig back-ups gemaakt om verlies van data te voorkomen.

MijnDomein
www.rachelviersma.nl maakt voor reguliere zakelijke e-mailverkeer gebruik van de diensten van MijnDomein. Deze partij heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om misbruik, verlies en corruptie van jouw en mijn gegevens zoveel mogelijk te voorkomen. MijnDomein heeft geen toegang tot mijn postvak en ik behandel al ons e-mailverkeer vertrouwelijk.

Gebruik van cookies
www.rachelviersma.nl maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestanden met gegevens die op de harde schijf van jouw computer, tablet of mobiele telefoon worden opgeslagen en deze kunnen jouw computer of de bestanden die op jouw computer staan niet beschadigen. Deze cookies worden gebruikt om de website www.rachelviersma.nl beter te laten functioneren en het webbezoek te monitoren, zodat www.rachelviersma.nl na kan gaan hoeveel mensen de website in een bepaalde periode hebben bezocht.

Tracking cookies van Google Analytics
Op mijn website www.rachelviersma.nl worden cookies geplaatst door derden. In mijn geval zijn dit alleen de tracking cookies van Google Analytics, die ook jouw IP adres, jouw ISP, de browser die je gebruikt om mijn website te bezoeken, en in sommige gevallen, of je Flash hebt geïnstalleerd. Deze gegevens gebruik ik om inzicht te krijgen in mijn bezoekers, zodat ik mijn assortiment op mijn publiek kan aanpassen. Op www.rachelviersma.nl worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. RachelViersma.nl gebruikt deze dienst om rapportages te krijgen over de wijze waarop van de website gebruik wordt gemaakt en om de kwaliteit en effectiviteit te meten. Ik maak gebruik van Google Analytics op de wijze die door de Autoriteit Persoonsgegevens is voorgeschreven om te kunnen vallen onder de uitzondering in de cookiewet, waardoor ik geen voorafgaande toestemming van je nodig heb voor gebruik van Google Analytics.

Gebruik van sessie cookies
Met behulp van een sessie cookie kan ik zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Ik kan daardoor mijn website zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van mijn bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.

Gebruik van tracking cookies
Ik plaats cookies die jouw surfgedrag bijhouden. Bij het eerste bezoek aan www.rachelviersma.nl heb ik je al geïnformeerd over deze cookies en toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor deze cookies door jouw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van jouw browser verwijderen. Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

Websites en diensten van derden
Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites en diensten van derden die met deze website www.rachelviersma.nl zijn verbonden. Denk aan diensten van bedrijven zoals MijnDomein (de webhosting). Rachel Viersma Fotografie heeft geen inzicht in en is niet verantwoordelijk voor het privacy beleid van derden. Neem voor de zekerheid daarom ook een kijkje bij het privacy beleid op deze websites van derden, omdat deze websites wellicht op een andere manier omgaan met persoonsgegevens. Rachel Viersma Fotografie is niet aansprakelijk met betrekking tot de wijze waarop deze persoonsgegevens op websites van derden worden verzameld en beschermd.

Bescherming
Rachel Viersma Fotografie vindt het belangrijk dat jouw persoonsgegevens op een zorgvuldige en vertrouwelijke manier worden beschermd. Daarom zijn passende maatregelen genomen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang en ongeoorloofde wijzigingen tegen te gaan. Mijn website www.rachelviersma.nl is onderdeel van mijn onderneming Rachel Viersma Fotografie en je kunt de site alleen bezoeken via een beveiligde HTTPS-link. www.rachelviersma.nl maakt gebruik van het betrouwbare SSL Certificaat. SSL staat voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser waardoor de gegevens beveiligd worden.

Verzoek tot inzage, correctie of verwijdering
Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van je persoonsgegevens indienen door te mailen naar info@rachelviersma.nl zodat ik zo snel mogelijk, uiterlijk binnen vier weken, op jouw verzoek kan reageren en inspelen.

Sluit Menu