Afscheid

Zit je in een emotionele periode waarin je een dierbare gaat verliezen of hebt verloren? Beelden kunnen een speciale herinnering tastbaar maken en een lichtpuntje zijn in deze tijd. Ik ervaar het als heel bijzonder om tijdens deze intense, emotionele en ingrijpende periode herinneringen vast te kunnen leggen voor later. Afscheidsfotografie raakt en ontroert mij dan ook regelmatig, maar de dankbaarheid en kracht die nabestaanden uit mijn foto’s halen is met geen woorden te beschrijven.

Bij afscheidsfotografie is het mogelijk om een reportage te maken van een uitvaart. Ook in een eerder stadium kan ik mooie gebeurtenissen vastleggen als tastbare herinnering voor later. Denk aan een warme blik, een laatste aanraking of een ontroerend moment. Ik voel mij een bevoorrecht mens wanneer de integere beelden die ik maak, kunnen bijdragen aan het verwerkingsproces van nabestaanden.

Tijdens een uitvaart zoek ik vooral de warme momenten, gevuld met liefde en connectie. Bij een uitvaartreportage kan de dienst vastgelegd worden, maar ook andere momenten daaromheen. Denk bijvoorbeeld aan het sluiten en uitdragen van de kist, de condoleance, de as-verstrooiing of het bijzetten van de steen op het graf.

“Momenten gaan voorbij en herinneringen vervagen, maar foto’s blijven voor altijd” – Gwendolyn Pieters, afscheidsfotograaf

Werkwijze

Het afscheid beleef je vaak in een roes. Je hebt al zoveel moeten regelen, je bent misschien wel moe en verdoofd van verdriet. Van te voren hebben we een telefonisch overleg en bespreken we wat belangrijk voor je is, of je specifieke wensen hebt en of er een draaiboek is van de dag. Als je behoefte hebt aan een kennismaking zodat je mij van te voren hebt gezien en gesproken, dan heb ik daar alle begrip voor en spreken we van te voren af. 

Tijdens de uitvaart hoef je niet bang te zijn voor een fotograaf die in de weg loopt. Ik beweeg mij zo onopvallend en geruisloos mogelijk rond en probeer naast alle gebeurtenissen ook de liefde, warmte, de steun van anderen en de verbondenheid met elkaar vast te leggen. Na het afscheid ontvang je van mij een online gallery met alle foto’s inclusief een professioneel op maat gemaakt album. Jullie bepalen zelf welke beelden in het album komen. Het album maak ik vervolgens op en na jullie goedkeuring wordt het album gedrukt. Het album lever ik altijd persoonlijk bij jullie af.

Tarieven

Iedere uitvaart is anders, heel persoonlijk en daarom vooral maatwerk. Een pakket van twee uur fotografie is bijvoorbeeld al mogelijk voor €455. Op basis van jullie wensen, maak ik een offerte op maat en bespreken we het gekozen pakket.

Alle pakketten zijn inclusief:

  • telefonisch overleg vooraf (met de uitvaartleider en/of familie);
  • vakkundige selectie en beeldbewerking tot hoge resolutie jpg’s;
  • online fotogallery;
  • professioneel album 20×20 cm;
  • reiskosten binnen de regio Den Haag, daarna €0,30/km.

Wil je liever een andere invulling van het afscheid, meerdere albums of het aantal uren fotograferen spreiden over diverse momenten? Dat kan. Neem contact met mij op en vertel wat jouw wensen zijn. Ik denk graag met je mee om tot het gewenste resultaat te komen bij deze gebeurtenis.

Album

De herinneringen aan het afscheid maken we tastbaar door het professionele fotoalbum. Bij alle pakketten lever ik een op maat gemaakt album bij je af. Ik geef graag advies om de beelden op de mooiste manier te presenteren in dit persoonlijke album.

Goed om te weten

Een aantal uitvaartverzekeringen heeft binnen de polis een vrij te besteden budget voor onder andere een fotoreportage tijdens een uitvaart. Vraag dit na bij jouw verzekeringsadviseur of uitvaartbegeleider.

Contact