Rachel Viersma (1974) is een gepassioneerde en ambitieuze freelance fotografe. Geef haar een camera en ze is in haar element. Rachel zit momenteel in haar eindexamenjaar aan de Fotovakschool Statief, Utrecht en hoopt in 2017 haar diploma te behalen.

Rachel heeft een technische achtergrond (TU Delft), waardoor ze een goed begrip heeft van de techniek van fotografie. Dit helpt haar om meer uit de beelden te kunnen halen.

Rachel streeft naar een perfectionisme in al haar beelden, door middel van een juiste balans in licht en compositie. Eigenlijk maakt het niet uit wat ze fotografeert – in alle verschillende opdrachten probeert ze te kijken naar de essentie van wat ze ziet en legt dit op een unieke en pure wijze vast.

“Ik probeer mezelf uit te dagen geen standaard plaatjes te maken, maar sprekende beelden waar je naar blijft kijken”.

Rachel werkt met een Nikon D750, verschillende lenzen en heeft een eigen mobiele studio en waardoor ze makkelijk op locatie kan werken. “Met studio licht kan je zo veel verrassends doen, waardoor de beelden eigenzinnig worden”. Dit geeft Rachel een extra uitdaging om zo nog fraaiere en unieke beelden te kunnen maken.

In al haar opdrachten neemt Rachel de tijd om van te voren de opdracht goed door te spreken. Wat is het doel van de beelden, de verwachtingen en zijn eventuele specifieke wensen. Zo probeert ze de essentie van de shoot te begrijpen om tot een mooi eindresultaat te komen, waarbij ze probeert de opdrachtgever altijd te verrassen van het niveau van haar foto’s.

“De waardering die een opdrachtgever mij geeft wanneer zij de beelden ontvangen, geeft mij de ultieme gevoel van bevestiging dat ik me onderscheid in mijn vak.”

Rachel woont in Voorburg, maar werkt door heel Nederland.

Bent u geintereseerd geraakt? Neem dan gerust contact met me op, dan kunnen we geheel vrijblijvend uw wensen en ideeen verder bespreken!

“Een foto die neem je niet, die maak je.”

Logo_Fotografie_grijs_retina